Supply Chain Optimalisatie bij Toyota (Louwman)

Toyota NL

Toyota Supply Chain Optimalisatie  met Lean & Six Sigma

Situatie

De import van Toyota Nederland wordt verzorgd door Louwman, die hierdoor een centrale rol in de supply chain van fabriek en yard naar de deels eigen dealers inneemt.

Toyota productie is de grondlegger voor lean en six sigma. Zowel vanuit Louwman als Toyota Europe is de aandacht aangescherpt voor toepassing van deze methodieken. Als onderdeel van het Supply Chain Optimalisatie Progamma was 'levertijd en betrouwbaarheid' een deelproject dat is geleid door Peter Appels. De aard van het project was een lean contineous improvement project, waarin de disicplines, zoals SC, ICT, Proces SME's vanuit de keten waren betrokken. Resultaat was de basis om levertijd reductie en betrouwbaarheid verhoging van de Toyota als een continue proces de komende jaren voort te zetten.

STAPPEN:

  • Formeren van een projectgroep bestaande uit vertegenwoordiging van de relevante disciplines.
  • Volgen van de DMAIC aanpak.
  • Vastleggen van de processen in VSM's current en future state.
  • Bepalen van de knelpunten (kaizens) en analyse en rangschikking daarvan met behulp van FMEA.
  • Ontwikkeling van performance metingen van alle supply chain onderdelen op één centraal punt door middel van Power-BI rapportages en een in ontwikkeling zijnde data-warehouse.
  • Start gemaakt met een pilot voor dealers, waarin per dealer de doorlooptijd en performance kon worden gevolgd. De aanzet is gemaakt om dit op te nemen in het best-retailer-in-town programma.
  • De basis is gelegd voor een verdergaande contineous improvement traject door terugkoppeling van de bevindingen en metingen aan de fabrieken, yard, transporteurs en dealers.

Gespecialiseerde consultants

Die deze case hebben uitgevoerd

Peter Appels

06 - 21545367

Framed by Maureen_KL_WS_Small_4SCM_Peter_Profielfoto_2020_11_11_ 8

Recente cases

De meest recente cases van 4SCM.

Bol.com BFC2

Automatische Magazijnen

Toyota NL Lean

Proces Optimalisatie

Friesland Campina

Warehouse management

Advanced TM bij Corbion

Transportation Management

Wij bieden expertise op 4 focusgebieden

Deze gebieden kunnen inhoudelijk door ons ondersteund worden met SAP4/HANA EWM/WM/TM, Mendix, Hardis/Reflex, Integratie ERP - WM - MHE.

4SCM-Automatische-Magazijnen

Automatische magazijnen

In tijden van Industrie 4.0 zijn processen van traditionele toeleveringsketens aan het veranderen. Dit geldt voor B2B en B2C..

4SCM-Proces-Optimalisatie

Proces optimalisatie

Voor veel distributeurs is de supply chain vaak de beste plek om kosten te reduceren, verspillingen te elimineren en winst te verhogen...

4SCM-Warehouse-Management

Warehouse management

Organisaties zijn in voortdurend beweging. Nieuwe economieën zijn al lang niet meer nieuw. Magazijn operaties moeten centraal of juist...

4SCM-Transport-Management

Transport management

Transportation management is bij veel organisaties een ondergeschoven kindje. Onterecht. De kosten voor transport vormen vaak...