Redesign Transportation Management Systemen

AkzoNobel Specialty Chemicals

Redesign Transportation Management Systemen

AkzoNobel-Logo

Situatie

Ondanks uitgaves van vele miljoenen euro’s aan transport, ontstond er bij AkzoNobel een situatie waarin er niet volledige controle was over ditzelfde uitgave patroon. Het legacy transport systeem, ontwikkeld door een locale partij, liep tegen de grenzen aan waardoor verdere uitbreiding niet mogelijk was.

Rol:

Project manager / SAP LES consultant

Gewenste functionaliteit

Het Automated Transport System (ATS) zoals het project gedoopt werd moest minimaal een aantal functionaliteiten hebben waaronder

  • Integratie met SAP-LES
  • Mogelijkheid tot automatische carrier selectie op basis van complexe parameters (gewicht, temperatuur gevoelige zendingen, gevaarlijke goederen etc.)
  • Automatische kosten pre-calculatie
  • Module voor een carrier om additionele kosten in te leggen, met workflow goedkeuring door AkzoNobel
  • ‘Milkrun’ module
  • Automatische invoice matching

Stappenplan

Aangezien de eindoplossing een combinatie zou worden van een extern transport systeem geintegreerd met SAP/LES had het bepalen van het externe transport systeem een hoge prioriteit. Na een grondige analyse fase met daarin ondere andere het bepalen van de architectuur werden na een RFQ Transporeon uitgekozen als partner om de implementatie fase in te gaan.

De rollenverdeling tussen SAP/LES en Transporeon vormde een interessant vraagstuk. Waar leg je bijvoorbeeld de carrier bepaling neer? Waar voer je je invoice controle uit? Wie verzorgt de pre-calculatie en neemt daarbij het inladen van de carrier rate tabellen op zich.

Conclusie

Een klein team van business, SAP en Transporeon consultants, een afgewogen rollout schema en uitstekende ondersteuning vanuit de sponsoren van AkzoNobel, hebben dit project tot een enorm succes gemaakt. In minder dan een jaar tijd werd een basis neergelegd waarmee AkzoNobel nog jaren mee uit de voeten kon.

Gespecialiseerde consultant

Die deze case heeft uitgevoerd

Framed by Maureen_KL_WS_Small_4SCM_Harold_Profielfoto_2020_11_11_ 1

Harold Duis

06 - 28610593

Recente cases

De meest recente cases van 4SCM.

Bol.com BFC2

Automatische Magazijnen

Toyota NL Lean

Proces Optimalisatie

Friesland Campina

Warehouse management

Advanced TM bij Corbion

Transportation Management

Wij bieden expertise op 4 focusgebieden

Deze gebieden kunnen inhoudelijk door ons ondersteund worden met SAP4/HANA EWM/WM/TM, Mendix, Hardis/Reflex, Integratie ERP - WM - MHE.

4SCM-Automatische-Magazijnen

Automatische magazijnen

In tijden van Industrie 4.0 zijn processen van traditionele toeleveringsketens aan het veranderen. Dit geldt voor B2B en B2C..

4SCM-Proces-Optimalisatie

Proces optimalisatie

Voor veel distributeurs is de supply chain vaak de beste plek om kosten te reduceren, verspillingen te elimineren en winst te verhogen...

4SCM-Warehouse-Management

Warehouse management

Organisaties zijn in voortdurend beweging. Nieuwe economieën zijn al lang niet meer nieuw. Magazijn operaties moeten centraal of juist...

4SCM-Transport-Management

Transport management

Transportation management is bij veel organisaties een ondergeschoven kindje. Onterecht. De kosten voor transport vormen vaak...